четвртак, 4. фебруар 2016.

PLJESKAVICE OD TIKVICA


























Divna alternativa argentinskim ćevapima od mesa.
Vrlo lagano i pogodno za bilo koji obrok u toku dana.
Ukoliko ste na hrono dijeti, onda ovo ipak više predlažem kao varijantu za doručak.

Potrebni sastojci za ovaj recept:

3 šolje krupno narendanih tikvica
1/2 kafene kašičice morske soli
1 šolja prezli (ja osušim hrono hleb i izmrvim umesto prezli)
1 kašika lanenog semena mlevenog (ili jaje)
1 manja paprika iseckana na kockice
1 kašičica italijanskog začina
1 kašika senfa
1 kašika kokosovog ulja
1/2 kašičice tucane paprike (ukoliko volite ljuto)
2 kašike ulja za prženje
1 kašičica kokosovog ulja


Usoliti narendane tikvice i ostaviti ih u cediljku da se cede minimum 30 min. 
Nakon toga, dobro ih iscediti. 
Napraviti smesu tako što ćete umešati tikvice, prezle,začine, ostale dodatke sa spiska 

Formirati pljeskavice i pržiti dok ne postanu kao na slici.

Mogu da stoje jedan dan u frižideru i savršeno su ukusne i tople i hladne.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар