HRONO HLEB
Jedan od prvih hrono hlebova koji sam zamesila a da je ukus donekle odgovarao izgledu.
Nakon par promašaja došli smo i do ovog recepta.
Divan, ne mrvi se, karakterističnog ukusa i prilično gust.
Odnos brašna može da varira i to zavisi najviše od ličnog ukusa.
Za recept je potrebno sledeće:
Nakon par promašaja došli smo i do ovog recepta.
Divan, ne mrvi se, karakterističnog ukusa i prilično gust.
Odnos brašna može da varira i to zavisi najviše od ličnog ukusa.
Za recept je potrebno sledeće:
- 350 grama integralnog pšeničnog brašna
- 100 grama ražanog brasna
- 50 grama heljdinog brašna
- 500 militara mlake vode
- 1/3 čaše ulja
- 1 kašičica morske soli
- sok od pola limuna
- prašak za pecivo
- pola kašičice soda bikarbone
- susam
- oljušteno seme suncokreta
Testo ostaviti u toploj prostoriji da fermentira oko 8 sati.
Nakon što je odstajalo, u testo dodati sodu, prašak za pecivo i sok od pola limuna.
Limunska kiselina će aktivirati prašak i sodu, od kojih će testo narasti.
Posuti susamom i semenkama
Testo izručiti u kalup i peći na 200°C 45-60min. Zavisi od jačine rerne.
Нема коментара:
Постави коментар