понедељак, 1. фебруар 2016.

HRONO HLEB


Jedan od prvih hrono hlebova koji sam zamesila a da je ukus donekle odgovarao izgledu.
Nakon par promašaja došli smo i do ovog recepta.
Divan, ne mrvi se, karakterističnog ukusa i prilično gust. 
Odnos brašna može da varira i to zavisi najviše od ličnog ukusa.

Za recept je potrebno sledeće:

  • 350 grama integralnog pšeničnog brašna
  • 100 grama ražanog brasna
  • 50 grama heljdinog brašna
  • 500 militara mlake vode
  • 1/3 čaše ulja 
  • 1 kašičica morske soli
  • sok od pola limuna
  • prašak za pecivo
  • pola kašičice soda bikarbone
  • susam
  • oljušteno seme suncokreta
Izmešati prvo suve sastojke. Dodati ulje i vodu i zamesiti testo. 
Testo ostaviti u toploj prostoriji da fermentira oko 8 sati.

Nakon što je odstajalo, u testo dodati sodu, prašak za pecivo i sok od pola limuna.
Limunska kiselina će aktivirati prašak i sodu, od kojih će testo narasti.
Posuti susamom i semenkama

Testo izručiti u kalup i peći na 200°C 45-60min. Zavisi od jačine rerne.






Нема коментара:

Постави коментар