KARI OD SOČIVA
Jedno izuzetno kremasto i ukusno jelo, vrlo hraniljivo, puno minerala i belančevina.
Ukoliko prvi put koristite sočivo, malo uputstvo i objašnjenje kako biste ga pripremili na bezbedan način.
Za pripremu ovog jela je potrebno:
200g sočiva
2 manje šargarepe
1 soljica šečerca
1 šoljica naseckanog praziluka
2 supene kašike svežeg djumbira
1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja
1 kašičica karija
so
biber
Na malo ulja, izdinstati praziluk, naseckani djumbir i šargarepu.
U sve to dodati kari, sočivo i naliti vodom čisto da ogrezne.
Kuvati na tihoj vatri dok se sočivo ne skuva.
Dodavati vodu u toku kuvanja, ako je potrebno, po želji.
Jedno izuzetno kremasto i ukusno jelo, vrlo hraniljivo, puno minerala i belančevina.
Ukoliko prvi put koristite sočivo, malo uputstvo i objašnjenje kako biste ga pripremili na bezbedan način.
Sočivo OBAVEZNO potpiti 6-12 sati pre upotrebe zbog sadržaja fitinske kiseline.Ona za sebe vezuje minerale iz našeg tela i čini ih neiskoristivim.Potapanjem se aktivira enzim fitaza koja neutrališe fitinsku kiselinu i omogućava nam bezbedno korišćenje namirnica. Sočivo isprati nakon natapanja i kuvati u novoj vodi.
Za pripremu ovog jela je potrebno:
200g sočiva
2 manje šargarepe
1 soljica šečerca
1 šoljica naseckanog praziluka
2 supene kašike svežeg djumbira
1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja
1 kašičica karija
so
biber
Na malo ulja, izdinstati praziluk, naseckani djumbir i šargarepu.
U sve to dodati kari, sočivo i naliti vodom čisto da ogrezne.
Kuvati na tihoj vatri dok se sočivo ne skuva.
Dodavati vodu u toku kuvanja, ako je potrebno, po želji.
Нема коментара:
Постави коментар