понедељак, 15. фебруар 2016.

KARI OD SOČIVA



























Jedno izuzetno kremasto i ukusno jelo, vrlo hraniljivo, puno minerala  i belančevina.
Ukoliko prvi put koristite sočivo, malo uputstvo i objašnjenje kako biste ga pripremili na bezbedan način.

Sočivo OBAVEZNO potpiti 6-12 sati pre upotrebe zbog sadržaja fitinske kiseline.Ona za sebe vezuje minerale iz našeg tela i čini ih neiskoristivim. 
Potapanjem se aktivira enzim fitaza koja neutrališe fitinsku kiselinu i omogućava nam bezbedno korišćenje namirnica. Sočivo isprati nakon natapanja i kuvati u novoj vodi.

Za pripremu ovog jela je potrebno:

200g  sočiva
2 manje šargarepe
1 soljica šečerca
1 šoljica naseckanog praziluka
2 supene kašike svežeg djumbira
1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja
1 kašičica karija
so
biber


Na malo ulja, izdinstati praziluk, naseckani djumbir i šargarepu. 
U sve to dodati kari, sočivo i naliti vodom čisto da ogrezne.
Kuvati na tihoj vatri dok se sočivo ne skuva. 
Dodavati vodu u toku kuvanja, ako je potrebno, po želji.



Нема коментара:

Постави коментар